NECO Timetable June/July SSCE For 2020/2021 EXAMINATION

This page will discuss about the NECO Timetable for 2020 June/July Examination (SSCE)

This is to inform all the candidates that are preparing for the 2020 National Examinations Council (NECO) June/July SENIOR SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION (INTERNAL) that the examination timetable is out.

Are you attempting the 2020 National Examinations Council (NECO) Senior Secondary School Examination (SSCE)? If yes, you can download or copy the timetable for the exam from this page. NECO timetable 2020 June-July examination (VALID and Up-to-date) has been published on this page. The examination commences on 20th MAY and ends on 10th JULY 2020.

This is the examination taken by candidates in their last stage of Secondary School Education. The SSCE is in two categories. One is for candidates in the third and final year of their senior secondary education and it is called SSCE Internal while the Second is SSCE External and is for candidates not in the School system, i.e. Private Candidates.

NECO Exam Date:

According to the NECO 2020 Timetable, the examination has been schedule to take off on 20th MAY and ends on 10TH JULY, 2020.

Below is the NECO SSCE timetable 2020. You can also click on the link below to download NECO Timetable in PDF format.

NECO Timetable 2020 for June/July SSCE.

The NECO SSCE internal has seventy-six subjects.  Follow the link below to download the PDF version. [The PDF version contains the paper code and duration for each subject].

DOWNLOAD NECO TIMETABLE PDF FILE

Download (PDF, 279KB)

The NECO 2020 timetable is the most valuable asset for all the candidates preparing for the June/July SSCE. It allows candidates to know exactly when a specific subject is scheduled.

Neco timetable

Below is the NECO timetable.

Note to Mobile users: Scroll to the side to view all the contents in the table below:

DATE PAPER CODE PAPER TITLE AND SUBJECT DURATION TIME
2071 Paper I: Practical – Physical Education To be determined

by the subject

3051 Paper I: Practical – Auto Mechanics 3hrs
3071 Paper I: Practical – Woodwork 3hrs
3081 Paper I: Practical – Home Management 3hrs
3091 Paper I: Practical – Foods and Nutrition 3hrs
4041 Paper I: Performance Test, Music Technology/Alternative 1hr 30mins
4044 Paper IV: Aural Music 50mins
4104 Paper IV: Oral French 1hr
4114 Paper IV: Oral Arabic 1hr 20mins
6011 Paper I: Practical – Auto Body Repair and Spray Painting 3hrs
6021 Paper I: Auto Electrical Work 3hrs
6031 Paper I: Practical – Auto Mechanical Work 3hrs
6051 Paper I: Practical – Air Conditioning and Refrigeration 2hrs
6061 Paper I: Practical – Welding and Fabrication, Engineering Craft Practice 6hrs
6071 Paper I: Practical – Electrical Installation & Maintenance Work 3hrs
Thursday 28th May to 6081 Paper I: Practical – Radio, Television and Electronics Work 3hrs Actual date and time will
Friday 5th June 6091 Paper I: Practical – Blocklaying, Bricklaying and Concrete Work 5hrs be fixed by the Council.
6104 Paper IV: Exhibition – Painting and Decoration
6111 Paper I: Practical – Plumbing and Pipe Fitting 5hrs
6121 Paper I: Practical – Machine Woodworking 3hrs
6131 Paper I: Practical – Carpentry and Joinery 4hrs
6141 Paper I: Practical – Furniture Making 3hrs
6151 Paper I: Practical – Upholstery 3hrs
6161 Paper I: Practical – Catering Craft Practice 3hrs
6171 Paper I: Practical – Garment Making 4hrs
6181 Paper I: Practical – Clothing and Textiles 3hrs
6194 Paper IV: Exhibition – Dyeing and Bleaching
6204 Paper IV: Exhibition – Printing Craft Practice
6211 Paper I: Practical – Cosmetology 3hrs
6224 Paper IV: Exhibition – Photography
6254 Paper IV: Exhibition – Leather Goods, Manufacturing and Repair
6301 Paper I: Practical – GSM Maintenance and Repairs 3hrs
6314 Paper IV: Progressive Assessments – Animal Husbandry
Monday 8thJune 2081 Paper I: Practical – Computer Studies 3 hrs 10:00am – 1:00pm
Tuesday 9th June 6271 Paper I: Practical – Data Processing 3hrs 10:00am – 1:00pm
2011 Paper I: Practical – Biology 2hrs 10:00am – 12:00noon
Wednesday 10th June 3011 Paper I: Practical – Technical Drawing 3hrs 2:00pm – 5:00pm
5013/5012 Paper III & II: Objective & Essay – Store Management 2hrs 40mins 2:00pm – 4:40pm
2021 Paper I: Practical – Chemistry 2hrs 10:00am – 12:00noon
Thursday 11th June 4101 Paper I: Written Comprehension – French 1hr 2:00pm – 3:00pm
4102 Paper II: Written Expression – French 1hr 45mins 3:00pm – 4:45pm
2061 Paper I: Practical – Agricultural Science 1hr 30mins 10:00am – 11:30am
Monday 15h June 4053/4052 Paper III & II: Objective & Essay – History 3hrs 2:00pm – 5:00pm
3061 Paper I: Drawing – Building Construction 3hrs 2:00pm – 5:00pm
2031 Paper I: Practical – Physics 2hrs 45mins 10:00am – 12:45pm
Tuesday 16th June 2051 Paper I: Test of Practical – Health Education 1hr 30mins 2:00pm – 3:30pm
2053/2052 Paper III & II: Objective & Essay – Health Education 2hrs 3:35pm – 5:35pm
2013/2012 Paper III & II: Objective & Essay – Biology 2hrs 30mins 10:00am – 12:30pm
4123/4122 Paper III & II: Objective & Essay – Hausa 3hrs 2:00m – 5:00pm
4133/4132 Paper III & II: Objective & Essay – Igbo 3hrs 2:00pm – 5:00pm
Wednesday 17th June 4143/4142 Paper III & II: Objective & Essay – Yoruba 3hrs 2:00pm – 5:00pm
4153/4152 Paper III & II: Objective & Essay – Edo 3hrs 2:00pm – 5:00pm
4163/4162 Paper III & II: Objective & Essay – Efik 3hrs 2:00pm – 5:00pm
4173/4172 Paper III & II: Objective & Essay – Ibibio 3hrs 2:00pm – 5:00pm
6101 Paper I(b): Painting and Decoration (Practical) 6hrs 10:00am – 4:00pm
6191 Paper I(b): Dyeing and Bleaching (Practical) 6hrs 10:00am – 4:00pm
6201 Paper I(b): Printing Craft Practice (Practical) 6hrs 10:00am – 4:00pm
6221 Paper I(b): Photography (Practical) 6hrs 10:00am – 4:00pm
6251 Paper I(b): Leather Goods Manufacturing and Repair (Practical) 6hrs 10:00am – 4:00pm
Thursday 18th June 6231 Paper I: Practical – Mining 2 hrs 10:00am – 12:00noon
6321 Paper I: Practical – Fisheries 1hr 30mins 10:00am – 11:30am
6311 Paper I: Practical – Animal Husbandry 1hr 30mins 10:00am – 11:30am
6261 Paper I: Practical – Stenography 1hr 17mins 10:00am – 11:17am
6264 Paper IV: Practical – Stenography (Word Processing) 2hrs 2:00pm – 4:00pm
3021 Paper I: Practical – Metal Work 3hrs 2:00pm – 5:00pm
6053/6052 Paper III & II: Objective & Essay – Air-Conditioning & Refrigeration 1hr 40mins 10:00am – 11:40am
6073/6072 Paper III & II: Objective & Essay – Electrical Installation & Maintenance Work 2hrs 10:00am – 12:00noon
6093/6092 Paper III & II: Objective & Essay  Blocklaying, Bricklaying & Concrete Work 2hrs 10:00am – 12:00noon
6123/6122 Paper III & II: Objective & Essay – Machine Woodworking 1hr 40mins 10:00am – 11:40am
6133/6132 Paper III & II: Objective & Essay – Carpentry & Joinery 2hrs 10:00am – 12:00noon
6153/6152 Paper III & II: Objective & Essay – Upholstery 1hr 30mins 10:00am – 11:30am
6263/6262 Paper III & II: Objective & Essay – Stenography 2hrs 10:00am – 12:00noon
Friday 19th June 6313/6312 Paper III & II: Objective & Essay – Animal Husbandry 2hrs 10:00am – 12:00noon
6323/6322 Paper III & II: Objective & Essay – Fisheries 2hrs 10:00am – 12:00noon
6101 Paper I(a): Painting and Decoration (Report Writing) 2hrs 10:00am – 12:00noon
6191 Paper I(a): Dyeing and Bleaching (Report Writing) 2hrs 10:00am – 12:00noon
6201 Paper I(a): Printing Craft Practice (Report Writing) 2hrs 10:00am – 12:00noon
6221 Paper I(a): Photography (Report Writing) 2hrs 10:00am – 12:00noon
6251 Paper I(a): Leather Goods Manufacturing and Repair (Report Writing) 2hrs 10:00am – 12:00noon
3083/3082 Paper III & II: Objective & Essay – Home Management 2hrs 30mins 3:00pm – 5:30pm
2023/2022 Paper III & II: Objective & Essay – Chemistry 3hrs 10:00am – 1:00pm
Monday 22nd June 3053/3052

5023

Paper III & II: Objective & Essay – Auto Mechanics

Paper III: Objective – Financial Accounting

2hrs 30mins

1hr 20mins

2:00pm – 4:30pm

 

2:00pm – 3:20pm

5022 Paper II: Theory & Practice – Financial Accounting 2hrs 30mins 3:20pm – 5:50pm
4034 Paper IV: Creative Design – Visual Art 3hrs 10:00am – 1:00pm
Tuesday 23rd June 4031 Paper I: Drawing – Visual Art 3hrs 2:00pm – 5:00pm
3031 Paper I: Practical – Basic Electricity 3hrs 2:00pm – 5:00pm
1023 Paper III: Objective – General Mathematics 1hr 45mins 10:00am – 11:45am
Wednesday 24h June 1022 Paper II: Essay – General Mathematics 2hrs 30mins 12:00noon – 2:30pm
3073/3072 Paper III & II: Objective & Essay – Woodwork 2hrs 3:30pm – 5:30pm
5033/5032 Paper III & II: Objective & Essay – Commerce 2hrs 40mins 10:00am – 12:40pm
Thursday 25th June 3033/3032

4043/4042

Paper III & II: Objective & Essay – Basic Electricity

Paper III & II: Objective & Essay – Music

2hrs 15mins

2hrs 30mins

10:00am – 12:15pm

2:00pm – 4:30pm

4033/4032 Paper III & II: Objective & Essay – Visual Art 3hrs 2:00pm – 5:00pm
Friday 26th June 4063/4061 Paper III & I: Objective & Practical / Physical – Geography 2hrs 30mins 10:00am – 12:30pm
2063/2062 Paper III & II: Objective & Essay – Agricultural Science 2hrs 30mins 3:00pm – 5:30pm
Monday 29th June 2033/2032

1033/1032

Paper III & II: Objective & Essay – Physics

Paper III & II: Objective & Essay – Civic Education

3hrs

3hrs

10:00am – 1:00pm

2:00pm – 5:00pm

2083/2082 Paper III & II: Objective & Essay – Computer Studies 3hrs 10:00am – 1:00pm
Tuesday 30th June 4013/4012 Paper III & II: Objective & Essay – Christian Religious Studies 2hrs 30mins 3:00pm – 5:30pm
4023/4022 Paper III & II: Objective & Essay – Islamic Studies 2hrs 30mins 3:00pm – 5:30pm
1012/1013 Paper II & III: Essay & Objective – English Language 2hrs 45mins 10:00am – 12:45pm
Wednesday 1st July 1014

2073/2072

Paper IV: Test of Orals – English Language

Paper III & II: Objective & Essay – Physical Education

45mins

2hrs

1:00pm – 1:45pm

3:00pm – 5:00pm

3063/3062 Paper III & II: Objective & Essay – Building Construction 2 hrs 3:00pm – 5:00pm
Thursday 2nd July 4083/4082 Paper III & II: Objective & Essay – Economics 3hrs 10:00am – 1:00pm
3023/3022 Paper III & II: Objective & Essay – Metal Work 2hrs 30mins 3:00pm – 5:30pm
Friday 3rd July 4062 Paper II: Essay – Human and Regional Geography 2hrs 10:00am – 12:00noon
4092 Paper II: Drama & Poetry – Literature in English 1hr 40mins 3:00pm – 4:40pm
Monday 6th July 3013/3014 Paper III & IV: Objective & Drawing – Technical Drawing 2hrs 30mins 10:00am – 12:30pm
4113/4112 Paper III & II: Objective, Essay & Literature – Arabic 3hrs 30mins 2:00pm – 5:30pm
2043 Paper III: Objective – Further Mathematics 2hrs 10:00am – 12:00noon
Tuesday 7th July 2042

4093/4094

Paper II: Essay – Further Mathematics

Paper III & IV: Objective & Prose – Literature in English

2hrs 30mins

2hrs 15mins

12:15pm – 2:45pm

3:15pm – 5:30pm

3074 Paper IV: Drawing & Design – Woodwork 2hrs 3:15pm –5:15pm
6013/6012 Paper III & II: Objective & Essay – Auto-Body Repair and Spray Painting 2hrs 30mins 10:00am – 12:30pm
6023/6022 Paper III & II: Objective & Essay – Auto Electrical Work 2hrs 30mins 10:00am – 12:30pm
6033/6032 Paper III & II: Objective & Essay – Auto Mechanical work 2hrs 30mins 10:00am – 12:30pm
6043/6042 Paper III & II: Objective & Essay – Auto Parts Merchandising 2hrs 15mins 10:00am – 12:15pm
6063/6062 Paper III & II: Objective & Essay – Welding & Fabrication Engineering 3hrs 10:00am – 1:00pm
6083/6082 Paper III & II: Objective & Essay – Radio, Television & Electronics Work 2hrs 30mins 10:00am – 12:30pm
6113/6112 Paper III & II: Objective & Essay – Plumbing & Pipe Fitting 2hrs 30mins 10:00am – 12:30pm
6144 Paper IV: Drawing & Design – Furniture Making 2hrs 10:00am – 12:00noon
6143/6142 Paper III & II: Objective & Essay – Furniture Making 1hr 45mins 12:30pm – 2:15pm
6163/6162 Paper III & II: Objective & Essay – Catering Craft Practice 2hrs 30mins 10:00am – 12:30pm
6173/6172 Paper III & II: Objective & Essay- Garment Making 2hrs 30mins 10:00am – 12:30pm
Wednesday 8th July 6183/6182 Paper III & II: Objective & Essay – Clothing & Textiles 2hrs 30mins 10:00am – 12:30pm
6213/6212 Paper III & II: Objective & Essay – Cosmetology 2hrs 30mins 10:00am – 12:30pm
6233/6232 Paper III & II: Objective & Essay – Minning 2hrs 45mins 10:00am – 12:45pm
6243/6242 Paper III & II: Objective & Essay – Tourism 3hrs 30mins 10:00am – 1:30pm
6273/6272 Paper III & II: Objective & Essay – Data Processing 3hrs 10:00am – 1:00pm
6283/6282 Paper III & II: Objective & Essay – Store Keeping 2hrs 40mins 10:00am – 12:40pm
6293/6292 Paper III & II: Objective & Essay – Book Keeping 3hrs 50mins 10:00am – 1:50pm
6303/6302 Paper III & II: Objective & Essay – GSM Maintenance & Repairs 3hrs 10:00am – 1:00pm
6333/6332 Paper III & II: Objective & Essay – Marketing 2hrs 40mins 10:00am – 12:40pm
6343/6342 Paper III & II: Objective & Essay – Salesmanship 2hrs 40mins 10:00am – 12:40pm
3041 Paper I: Practical – Electronics 3hrs 2:30pm – 5:30pm
5043/5042 Paper III & II: Objective & Essay – Office Practice 3hrs 2:30pm – 5:30pm
Thursday 9th July 4073/4072 Paper III & II: Objective & Essay – Government 2hrs 40mins 10:00am – 12:40pm
3093/3092 Paper III & II: Objective & Essay – Foods & Nutrition 2hrs 30mins 2:00pm – 4:30pm
Friday 10th July 3043/3042

5053/5052

Paper III & II: Objective & Essay – Electronics

Paper III & II: Objective & Essay – Insurance

2hrs

2hrs 40mins

10:00am – 12:00noon

3:00pm – 5:40pm


SCHOOLS AND CANDIDATES SHOULD NOTE THE FOLLOWING
:

  1. FOR PHYSICAL EDUCATION AND AUTO MECHANICS PRACTICAL PAPER I; FRENCH, MUSIC AND ARABIC PAPER IV, THE SPECIFIC VENUES FOR THE EXAMINATION SHOULD BE CONFIRMED FROM NECO OFFICES IN THE STATE.
  2. PRACTICAL IN THE SCIENCES, STENOGRAPHY, COMPUTER STUDIES AND DATA PROCESSING SHOULD BE IN SETS WHERE THE NUMBER OF CANDIDATES IS LARGE AND EQUIPMENT CANNOT GO ROUND.
  3. VISUAL ART PAPER IV [CREATIVE DESIGN] SHOULD BE GIVEN TO CANDIDATES AT LEAST ONE WEEK TO THE EXAMINATION DAY.
  4. WELDING AND FABRICATION, ENGINEERING CRAFT PRACTICE SHOULD BE GIVEN TO CANDIDATES AT LEAST THREE WEEKS TO THE EXAMINATION DAY.
  5. NIGERIAN LANGUAGES (HAUSA, IGBO, YORUBA, EDO, EFIK AND IBIBIO) INCLUDE LITERATURE ASPECTS.
  6. ALBINOS AND BLIND CANDIDATES ARE TO BE GIVEN 30 MINUTES EXTRA TIME IN ALL SUBJECTS.
  7. BLIND CANDIDATES MUST MAKE USE OF NECO SUPPLIED OBR CUSTOMISED BRAILLE SHEET FOR THE EXAMINATION.
  8. DYEING AND BLEACHING 1B, PHOTOGRAPHY 1B, PAINTING AND DECORATION 1B, PRINTING CRAFT PRACTICE 1B, LEATHER GOODS MANUFACTURING AND REPAIR 1B, SHOULD BE GIVEN TO CANDIDATES AT LEAST TWO WEEKS TO THE EXAMINATION DATE.
  9. USE OF SCIENTIFIC CALCULATOR IS ALLOWED
  10. PROGRAMMABLE CALCULATOR IS NOT ALLOWED
  11. BRINGING GSM INTO THE EXAMINATION HALL IS PROHIBITED.

I hope you have carefully read and understand the NECO Timetable for 2020/2021 June/July Examination (SSCE)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *